SZENTFÖLDI KÖRUTAZÁS HALADÓKNAK

Utazási időpont: 2019. szeptember 16-22.

Irányár: 365.000 Ft

Utazással együtt: 7 nap, 6 éjszaka

Utazás: Budapest- Tel Aviv- Budapest útvonalon repülőgéppel, az EL-AL
izraeli légitársaság járatával, Izraelben légkondicionált autóbusszal.
————————————————————————————————————

    PROGRAM:

 

1. nap: Utazás Tel Aviv-ba, Jaffa

Találkozás Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2B Terminálján reggel 07.30-kor. Elutazás Budapestről 10.20-kor az El-Al LY 2366 -os járatával, érkezés Tel Avivba 14.35-kor. Séta keretében ismerkedés Tel-Avivval és Jaffa óvárosával, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és a régi kikötőre. Jaffa egykor Szent Péter hittérítő tevékenységének fontos állomása volt, napjainkban művészek, iparművészek alkotó helyszíne.  Majd transzfer a szálláshelyre. Vacsora és szállás Nazarethben.

 

2.nap: Genezaret – Boldogságok hegye- Magdala- Nazareth

A Genezareti tó környéke az evangélium legszebb eseményeit idézi. A Nyolc boldogság hegyén áll a Hegyi Beszéd temploma. Ezt követően látogatás Magdala- ba (szentmise): az új ásatások és az egyedülálló mozaikokkal díszített templom maradványok megtekintése. Majd csónakázás a Genezáreti tavon. Azt követően lehetőség nyílik a Szent Péter hal megkóstolására. Délután városnézés Nazarethben, ahol az Angyali Üdvözlet templomát tekintjük meg, amely a barlangot és Mária házát rejti. Majd látogatás Nazareth village-ben, ez egy szabadtéri falumúzeum, amely a Jézus korabeli Galileát mutatja be, kézművesekkel és falubeliekkel. Vacsora és szállás mint előző nap.

 

3.nap: Yardenit, Bet-Shean, Jerico

Reggelit követően meglátogatjuk a Jordánnál lévő hagyományos keresztelőhelyet, Yardenitet. Majd elutazás Bet-Sheanba (Szküthopolisz), amely egyike a tíz dekapoliszi városoknak, ahol a kereszténység nagyon hamar gyökeret vert. Látogatás a feltárt romvárosban. Továbbutazás Jericoba, amely a világ egyik legrégebbi városa, felutazás a Megkísértés hegyére, ahol a sátán a föld királyságait ígérte Jézusnak. Idő függvényében Elizeus próféta híres forrásának (Elisha’s Spring) megtekintése. Vacsora, szállás Bethlehemben.

 

4..nap: Bethlehem, Gallicantu, Siratófal

Délelőtt megismerjük Betlehemet, a kereszténység egyik legszentebb helyét: Jézus születésének helyszínét (A Születés bazilikája). Hallunk Szt. Jeromosról is, aki itt élt és a Bibliát fordította héberről görögre. Majd a Szent Péter Templom meglátogatása Gallicantu-ban. Ezt követően a Siratófal megtekintése. Vacsora, szállás, mint előző nap.


5..nap: Massada, Holt-tenger

Reggeli után utazás Qumran érintésével a Holt tengerhez, bepillantva a beduinok életébe. Qumran ásatásai az esszénusok életét és a Holt-tengeri tekercsek történetét mesélik el. Azt követően felutazás a Massadara, ahol Heródes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványai láthatóak. Majd rövid fürdési lehetőség a Holt-tengerben, amely a Föld legmélyebb pontja. A nagy só tartalmú vízben az ember csak lebeg. Majd visszautazás Betlehembe. Vacsora és szállás itt.

 

 

 

6.nap: Jeruzsálem

Délelőtt városnézés Jeruzsálemben: Olajfák-hegye, ahonnan csodás látkép nyílik a város régi városrészeire. Ezt követően a Pater Noster (Miatyánk) templom megtekintése, ahol magyarul is olvasható a Miatyánk. Majd a Via Dolorosan végig a Sírtemplomhoz. Vacsora és szállás Bethlehemben.

 

7..nap: Izrael múzeum, Yadvashem, Emmaus, hazautazás

Reggeli után látogatás az Izrael múzeumban: ahol Qumrani tekercseket, valamint egy egyedülálló archeológiai érdekességet Jeruzsálem makettjét tekinthetik meg. Délután látogatás a Yadvashem-ben. Továbbutazás Emmauszba, ahol Jézus találkozott az úton tanítványaival. Záró szentmise után  transzfer a Tel Aviv- Bengurion reptérre. Hazautazás Tel Avivból 20.25-kor az El-Al LY 2367-es járatával, érkezés Budapestre 22.50-kor a Liszt Ferenc Reptér 2B Termináljára.

 

 

Szolgáltatások:

 

Szállás, elhelyezés: középkategóriás szállodákban, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió
Irányár: 365.000 Ft

Egyágyas felár: 75.000 Ft

 

 

Jelentkezés: 50.000 Ft/fő előleggel, hátralék befizetése indulás előtt legkésőbb 30 nappal.

 

                                 

A program változtatás jogát irodánk fenntartja!      

Irodánk minden napra szentmise lehetőséget biztosít.

A túra teljes időtartama alatt magyarul beszélő helyi idegenvezető kíséri a csoportot.

 

Az ár tartalmazza az utazás költségét, a megjelölt ellátást, idegenvezető költségeit, transzfereket, belépőket és borravalókat.

 

 

H-1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. – Hungary

Tel/fax: 36/1/374-0037, tel: 36/1/374-0038, Nyilvántartási szám: V-6781/2009.

e-mail: julianustours@t-online.hu, www.julianustours.t-online.hu


-- Letöltés PDF formátumban --