SZENTFÖLD – AZ ÖTÖDIK EVANGÉLIUM

Utazási időpont: 2019. július 1-7.

Irányár: 360.000 Ft

Ezeréves emlékek- 21. századi szolgáltatások

 

Utazással együtt: 7 nap, 6 éjszaka

Utazás: Budapest- Tel Aviv- Budapest útvonalon repülőgéppel,

Izraelben légkondicionált autóbusszal

      PROGRAM:

1. nap – Budapest- Tel Aviv , Jaffa

Találkozás reggel 7.30-kor a Liszt Ferenc Reptér2B Terminálján, elutazás Budapestről 10.20-kor az El-Al LY 2366 -os járatával, érkezés Tel Avivba 14.30-kor. Séta keretében ismerkedés Tel-Avivval és Jaffa óvárosával, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és a régi kikötőre. Jaffa egykor Szent Péter hittérítő tevékenységének fontos állomása volt, napjainkban művészek, iparművészek alkotó helyszíne. Majd transzfer a szálláshelyre. Vacsora és szállás Nazarethben.

2. nap –  Galilea

A Genezareti tó környéke az evangélium legszebb eseményeit idézi. A Nyolc boldogság hegyén áll a Hegyi Beszéd temploma. Tabgha-a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne. Péter primátusának templománál megemlékezünk a Tanítványok előtt megjelenő Jézusról. Capernaumban lakott-Péter házában – Jézus, és az itteni zsinagógában tanított. Csónakázunk a Genezáreti tavon, meglátogatjuk a Jordánnál lévő hagyományos keresztelőhelyet, Yardenitet. Ebédre ne hagyjuk ki a csak itt kapható szent Péter halat! Vacsora, szállás mint előző nap.

3. nap – Akko, Haifa

Reggeli után látogatás az egyik legrégebbi városban Akkoban, mely a keresztes lovagok emlékét őrzi. Egyedi a hangulata, mivel a kereszténység és a muzulmán hitvilág és építészet keveredik benne. Továbbutazás Haifaba, az ország legszebb városa közelében a Karmel-heggyel. Itt a karmelita kolostor és a Stella Maris templom és Illés Próféta barlangjának megtekintése, szentmise, azután a Bahai kertben gyönyörködhetünk. Vacsora, szállás, mint előző nap.

4. nap – Kána, Nazareth

Délelőtt Kána – a Kánai Menyegző templomának megtekintése, ez Jézus első csodatételének helyszíne, majd utazás Nazarethbe, ahol az Angyali Üdvözlet templomát, amely a barlangot és Mária házát rejti, valamint Mária kútját kereshetik fel utasaink, ahová a Szent család is vízért járt. Utazás a Tabor-hegyre, Urunk színeváltozásának színhelyére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a völgyre. Vacsora, szállás Betlehemben.

5. nap – Jeruzsálem

Egész napos városnézés Jeruzsálemben. Az Olajfák hegyéről lesétálva, megállunk a Dominus Flevit kis templománál, ahol Jézus megsiratta Jeruzsálemet. Virágvasárnapon a hívők ugyanezen – a Jézus által is megtett úton – érkeznek a városba. A Getsemani kertben lévő Minden népek templomába látogatunk. Ezen a helyen töltötte utolsó éjszakáját Jézus, itt árultatott el. Innen követjük útját a Via Dolorosan –Siratófal Antonia erőd, Bethesda fürdő, – a Szent Sír templomig, Jézus megfeszítésének és sírba tételének helyszínéig. Azt követően a ˝Keresztény Zion˝ az Utolsó Vacsora terme, Dávid Király sírja és Dormitio templom megtekintése.  Vacsora, szállás mint előző nap.

6 . nap- Holt-tenger

Reggeli után utazás Qumran érintésével a Holt tengerhez, bepillantva a beduinok életébe. Qumran ásatásai az esszénusok életét és a Holt-tengeri tekercsek történetét mesélik el. Rövid Holt-tengeri fürdőzés, majd visszautazás Betlehembe. Vacsora, szállás mint előző nap.

7. nap – Betlehem, Új- Jeruzsálem

Délelőtt megismerjük Betlehemet, a kereszténység egyik legszentebb helyét: Jézus születésének helyszínét (A Születés bazilikája). Hallunk Szt. Jeromosról is, aki itt élt és a Bibliát fordította héberről görögre. Délután a jeruzsálemi városnézés folytatása, ismerkedés Új-Jeruzsálemmel: Knesset, Menora. Majd utazás a Tel Aviv- Bengurion reptérre. Hazautazás Tel Avivból 20.25-kor az El-Al LY 2367-es járatával, érkezés Budapestre 22.45-kor a Liszt Ferenc Reptér 2B Termináljára.

 

Irányár: 360.000 Ft (az ár 1 USD=270 Ft árfolyamig változatlan)

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a reptéri illeték, a belépők és borravalók, a szállás, a helyi idegenvezető, valamint a félpanziós ellátás költségeit, illetve egy darab 8 kg-os kézipoggyászt és egy db 23 kg-os feladott poggyászt.

Szállás, elhelyezés: 4 csillagos szállodákban Nazarethben és Betlehemben, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió (büfé reggeli és büfé vacsora), a repülőn szolid ellátás

Egyágyas felár: 7      5.000 Ft

Jelentkezés: 50.000 Ft/fő előleggel, hátralék befizetése indulás előtt legkésőbb 30 nappal.

                                                                 

Irodánk minden napra szentmise lehetőséget biztosít.

A túra teljes időtartama alatt magyarul beszélő helyi idegenvezető kíséri a csoportot.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!


-- Letöltés PDF formátumban --