REPÜLŐS ZARÁNDOKLAT LOURDES-BA

Utazási időpont: 2019. október 12-15.

Irányár: 158.000 Ft + a 10 kg-os csomag díja: 10.800 Ft

Utazással együtt: 4 nap, 3 éjszaka

Utazás: a Wizzair menetrend szerinti járatával, a transzfer során kényelmes,

légkondicionált autóbusszal

 

1. nap  – Elutazás Bourdeaux-ba – Lourdes

Találkozás Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2B Terminálján október 12-én hajnali 04:00-kor. Elutazás a Wizzair W62257 járatával 06.15-kor, érkezés Bourdeaux-ba 08.55-kor. Transzfer Lourdes-ba, Európa legszebb, legrendezettebb és leglátványosabb zarándokhelyére. A város megtekintése, részvétel a zarándok programokon (esti gyertyás körmenet, oltári szentséges körmenet, betegek körmenete, merítkezés).  Vacsora és szállás Lourdes-ban (3 éjszaka).

 

2-3. nap  –  Lourdes

Tartózkodás Lourdes-ban, ismerkedés a Pireneusok lábainál elhelyezkedő, világhírű francia kegyhellyel. Zarándoklatunk során megtekintjük a híres massabielle-i barlangot, amely kihagyhatatlan látnivaló, melyet közel 6 millióan tekintenek meg évente. 1858-ban itt jelent meg a Szent Szűz a 14 éves Bernadette Soubirous-nak. A barlang mélyén az oltár bal oldalán található a gyógyító erejű Forrás, melyet a Szent Szűz kérésére Bernadette fakasztott kezével és amelyhez a mai napig számtalan gyógyulás köthető.  Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát, Lourdes egyik legmeghatározóbb épületét az elliptikus formájú két nagy lépcsőkorláttal az előtérben. Az épület római-bizánci stílusban épült, két feljárója az Atya két kitárt karját jelképezi, mely várja a zarándokokat. Innen lehet eljutni a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába, mely a Barlang felett található. A kupolák és kápolnák díszítését adó csodálatos mozaikok közel 2 000 m2 kiterjedésűek. Lourdes további látványossága a földalatti X. Szent Piusz Bazilika, amely 1958. március 25-én, a Jelenések 100. évfordulóján lett felszentelve a későbbi XXIII. János Pápa által. Továbbá megtekintjük a Szent Bernadett templomot, valamint felkeressük a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza. Végül a plébániatemplomhoz látogatunk, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. Részvétel a keresztúton, amelynek során a magyarok által Lourdes-nak ajándékozott X. stációt is megtekinthetjük. További zarándokprogramokon való részvétel (betegek körmenete, merítkezés). Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.

 

4. nap: Hazautazás

Transzfer Bourdeaux-ba, majd elutazás a Wizzair W62258-as járatával 09.25-kor. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2B Termináljára 11.55-kor.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: 3 éjszaka Lourdes-ban színvonalas, középkategóriás szálláson, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió

Irányár: 158.000 Ft

Egyágyas felár: 40.000 Ft

Jelentkezni június végéig, 50.000 Ft/fő előleggel lehet.

A hátralék befizetése legkésőbb indulás előtt egy hónappal szükséges.

 

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --