PORTUGÁLIA GYÖNGYSZEMEI

Utazási időpont: 2020. június 15-19. (érkezés június 20-án hajnali 05:00-kor)

Irányár: 238.000 Ft + belépők kb 30 €

Fatimai zarándoklattal

 

„Szeplőtelen Szívem lesz a menedéked és az út,

amely elvezet Istenig”

 

Utazással együtt 5 nap, 4 éjszaka (plusz 1 éjszaka visszafelé a repülőn)

Utazás: repülővel, illetve a programok ideje alatt légkondicionált autóbusszal

 

PROGRAM:
1. nap – Budapest-Lisszabon

Találkozás Budapest Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálján június 15-én 14 órakor, majd elutazás a TAP 1253 -as járatával 16.20-kor. Érkezés 19.10-kor Lisszabonba. Transzfer Fatima-ba, részvétel az esti körmeneten. Vacsora és szállás itt (4 éj).

2. nap – Fatima

Délelőtt során ismerkedés Fatimaval, az Iriai völgyben fekvő világhírű zarándokhellyel: a magyar keresztút végigjárása, amely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére készült. Szentmise a Szent István királyunkról elnevezett magyar kápolnában. Azt követően a „jelenések helyének”, illetve Ferenc, Jácinta és Lucia szülőházának megtekintése. Vacsora, szállás mint előző nap.

3. nap –Batalha- Alcobaca-Nazare- Fatima

Délelőtt szentmise a Jelenési kápolnában, azt követően a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilika megtekintése. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi, itt található a Jelenési kápolna. Majd kirándulás autóbusszal: először látogatás Batalhába, a világhírű kolostorba, mely a portugál gótika remeke. Az egész monumentális épületegyüttes a fantasztikus formák, részletek aprólékos finomságú kidolgozásának köszönheti a Portugália „csipkekendőcskéje” becenevet. Látogatás Alcobacaba, amely az UNESCO világörökség része. A Szent Szűz Máriának szentelt, 1152-ben felépült kolostor és templom a cisztercita építészet legépebben megmaradt európai példája. Továbbutazás Nazarebe, a hangulatos tengerparti üdülőhelyre. Visszaérkezés a fatimai szálláshelyre, vacsora.

4. nap –Coimbra

Reggeli után utazás Coimbraba, a tudományok és a szerelem városába. Ez a könnyed, bohém hangulatú város Európa egyik legrégebbi egyetemével büszkélkedhet. Azt követően a Santa Cruz templom megtekintése, a sétálóutca patinás kávézóiban egy igazi portugál kávét is megkóstolhatunk. Ezután a Mondego folyó jobb partján lévő Portugáliai Szent Erzsébet templom megtekintése. Visszautazás a fatimai szálláshelyre, vacsora.

5. nap – Cabo da Roca- Estoril- Lisszabon

Reggelit követően indulás Lisszabon felé, útközben fotóstop az európai szárazföld legnyugatibb pontján, Cabo da Roca-n. Majd utazás Estoril-on, a híres tengerparti üdülőhelyen át Lisszabonba. Városnézés a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Átkelés az Április 25.-e hídon Almada-ba a Krisztus Király szoborhoz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a portugál fővárosra, majd folytatódik a lisszaboni városnézés. Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. A Belémi Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A Szent Jeromos Templom és a Kolostor a mánuel stílus mesterművei. A város legrégebbi része az Alfama, vagyis az arab negyed. A Szent György vár a XVI. századig királyi lakóhelyként működött. Majd transzfer a reptérre. Elutazás Lisszabonból a TAP 1250-es járatával 00.25-kor. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálra június 20-án hajnali 5.00-kor.

 

Szolgáltatások:

 

Szállás, elhelyezés: Fatimában a kegyhely közeli szállodában 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: a szállodákban félpanzió, a repülő fedélzetén pedig szolid ellátás van
Irányár: 238.000 Ft + belépők kb 30 €

Egyágyas felár: 30.000 Ft

 

Az ár 1 db maximum 23 kg/fő feladott poggyászt+ kézipoggyászt tartalmaz, tartalmazza az utazás költségeit, a reptéri illetéket, a szállást, félpanziót és az idegenvezető költségeit.

Az utasbiztosítás – amely utazási feltétel- naponta személyenként 500 Ft.


-- Letöltés PDF formátumban --