PORTUGÁLIA GYÖNGYSZEMEI

Utazási időpont: 2020. április 18-23.

Irányár: 240.000 Ft + belépők kb. 30 €

            Fatimai zarándoklattal

„Szeplőtelen Szívem lesz a menedéked és az út,

amely elvezet Istenig”

 

Utazással együtt 6 nap, 5 éjszaka

Utazás: repülővel, illetve a programok ideje alatt légkondicionált autóbusszal

 

PROGRAM:
1. nap – Budapest- Lisszabon – Estoril- Cabo da Roca- Sintra

Találkozás Budapest Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálján április 18-án hajnali 3.30-kor, majd elutazás a TAP 1251-es járatával 05.40-kor. Érkezés 08.20-kor Lisszabonba. Egész napos városnézés a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Átkelés az Április 25.-e hídon Almada-ba a Krisztus Király szoborhoz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a portugál fővárosra, majd folytatódik a lisszaboni városnézés. Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. A Belémi Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A Szent Jeromos Templom és a Kolostor a mánuel stílus mesterművei. A város legrégebbi része az Alfama, vagyis az arab negyed. A Szent György vár a XVI. századig királyi lakóhelyként működött. A délutáni órákban továbbutazás Estoril-on, a híres tengerparti üdülőhelyen át Cabo da Roca-ig. Fotóstop az európai szárazföld legnyugatibb pontján. Majd utazás Sintra-ba, mely gyönyörű palotáival 1995 óta a Világörökség része. Évszázadokon keresztül volt a portugál királyi ház kedvelt nyári rezidenciája. Azt követően utazás a szálláshelyre, amely közvetlenül az Atlanti óceánra néző, csodálatos panorámával rendelkező szálloda. Vacsora.

2. nap – Fatima- Aljustrel

Reggelit követően utazás Fatimaba, ismerkedés az Iriai völgyben fekvő világhírű zarándokhellyel: a magyar keresztút végigjárása, amely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére készült. Szentmise a Szent István királyunkról elnevezett magyar kápolnában. Majd a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, amely az eredeti berendezésben látható. Ferenc, Jácinta és Lucia szülőházának megtekintése. Vacsora, szállás Fatimaban, a kegyhely közeli szállodában (4 éj).

3. nap- Fatima

Reggelit követően a „jelenések helyének” felkeresése. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco és Jácinta nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd felkeressük Kondor Lajos atya szobrát, aki a látnokok posztulátora volt.

4. nap –Batalha- Alcobaca- Nazare

Délelőtt szentmise a Jelenési kápolnában. Majd kirándulás autóbusszal: először látogatás Batalhába, a világhírű kolostorba, mely a portugál gótika remeke. Az egész monumentális épületegyüttes a fantasztikus formák, részletek aprólékos finomságú kidolgozásának köszönheti a Portugália „csipkekendőcskéje” becenevet. Látogatás Alcobacaba, amely az UNESCO világörökség része. A Szent Szűz Máriának szentelt, 1152-ben felépült kolostor és templom a cisztercita építészet legépebben megmaradt európai példája. Továbbutazás Nazarebe, a hangulatos tengerparti üdülőhelyre. Visszaérkezés a fatimai szálláshelyre, vacsora.

5. nap – Coimbra

Reggeli után utazás Coimbraba, a tudományok és a szerelem városába. Ez a könnyed, bohém hangulatú város Európa egyik legrégebbi egyetemével büszkélkedhet. Azt követően a Santa Cruz templom megtekintése, a sétálóutca patinás kávézóiban egy igazi portugál kávét is megkóstolhatunk. Ezután a Mondego folyó jobb partján lévő Portugáliai Szent Erzsébet templom megtekintése. Visszautazás a fatimai szálláshelyre, vacsora.

6. nap – Hazautazás Lisszabonból

Kora reggeli indulás a szállodából, transzfer a reptérre. Elutazás Lisszabonból 11:00-kor a TAP 1254-es járatával, érkezés 15:35-kor Budapest, Liszt Ferenc Reptérre.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: 1. éjszaka Sintra környékén, tengerparti szálláshelyen, majd Fatimában a kegyhely közeli szállodában 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: a szállodában félpanzió, a repülő fedélzetén pedig szolid ellátás van

Irányár: 240.000 Ft + belépők kb. 30 €

Egyágyas felár: 30.000 Ft

Jelentkezni 50.000 Ft / fő előleggel lehet.

Az ár 1 db maximum 23 kg/fő feladott poggyászt+ kézipoggyászt tartalmaz, tartalmazza az utazás költségeit, a reptéri illetéket, a szállást, félpanziót és az idegenvezető költségeit.

Az utasbiztosítás – amely utazási feltétel – naponta személyenként 500 Ft.


-- Letöltés PDF formátumban --