PORTUGÁLIA GAZDAGON

Utazási időpont: 2020. április 18-24. (érkezés április 25-én hajnali 05:00-kor)

Irányár: 290.000 Ft + belépők kb. 20-30 €

Fatimai és Santiago de Compostela-i zarándoklattal

„Szeplőtelen Szívem lesz a menedéked és az út, amely elvezet Istenig”

 

Utazással együtt 7 nap, 6 éjszaka (plusz 1 éjszaka visszafelé a repülőn)

Utazás: repülővel, illetve a programok ideje alatt légkondicionált autóbusszal

PROGRAM:
1. nap – Budapest-Lisszabon

Találkozás Budapest Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálján április 18-án hajnali 3.30-kor, majd elutazás a TAP 1251 -es járatával 5.45-kor. Érkezés 08.25-kor Lisszabonba. Egész napos városnézés a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Átkelés az Április 25.-e hídon Almada-ba a Krisztus Király szoborhoz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a portugál fővárosra, majd folytatódik a lisszaboni városnézés. Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. A Belémi Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A Szent Jeromos Templom és a Kolostor a mánuel stílus mesterművei. A város legrégebbi része az Alfama, vagyis az arab negyed. A Szent György vár a XVI. századig királyi lakóhelyként működött. Ezt követően elutazás Fatima-ba. Vacsora, szállás itt.

2. nap – Fatima

Délelőtt során ismerkedés Fatimaval, az Iriai völgyben fekvő világhírű zarándokhellyel: keresztút és szentmise a magyar kápolnában. Azt követően a „jelenések helyének”, illetve Ferenc, Jácinta és Lucia szülőházának megtekintése. Vacsora, szállás mint előző nap.

3. nap –Batalha- Alcobaca-Nazare- Fatima

Délelőtt szentmise a Jelenési kápolnában, azt követően a Bazilika megtekintése. Majd kirándulás autóbusszal: először látogatás Bathalába, a világhírű kolostorba, mely a portugál gótika remeke. Az egész monumentális épületegyüttes a fantasztikus formák, részletek aprólékos finomságú kidolgozásának köszönheti a Portugália „csipkekendőcskéje” becenevet. Látogatás Alcobacaba, amely az UNESCO világörökség része. A Szent Szűz Máriának szentelt, 1152-ben felépült kolostor és templom a cisztercita építészet legépebben megmaradt európai példája. Továbbutazás Nazarebe, a hangulatos tengerparti üdülőhelyre. Visszaérkezés a fatimai szálláshelyre, vacsora.

4. nap –Coimbra- Porto

Reggeli után utazás Coimbraba, a tudományok és a szerelem városába. Ez a könnyed, bohém hangulatú város Európa egyik legrégebbi egyetemével büszkélkedhet. Azt követően a Santa Cruz templom megtekintése, a sétálóutca patinás kávézóiban egy igazi portugál kávét is megkóstolhatunk. Ezután a Mondego folyó jobb partján lévő Portugáliai Szent Erzsébet templom megtekintése. Ezután továbbutazás Portoba, vacsora, szállás itt.

5. nap- Porto

Reggeli után egész napos kirándulás észak fővárosába, a festői Portoba, amely a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A folyóparti Ribeira városrész (amely az UNESCO Világörökség része) szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, és a sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé. Fő látványosságai: Benedek pályaudvar, Katedrális, a barokk Szent Ferenc templom, Tőzsde palota kívülről. Majd a pincesor meglátogatása, ahol utasaink megkóstolhatják a híres portói bort. Vacsora, szállás Portoban.

6.nap –Braga – Santiago de Compostela – Porto

Reggeli után utazás Bragaba, melyet portugál Rómaként is emlegetnek. Ez az ország egyházi központja és egyben híres búcsújáró hely is. A város fölé emelkedik a monumentális Bom Jesus szobor. Továbbutazás Santiago de Compostela-ba, mely 1985 óta a Világörökség része. Az apostol tiszteletére épült székesegyház körül alakult ki a város. A székesegyház Spanyolország legrégibb és legpompásabb katedrálisa. Majd a Pazo de Xelmírez, Santiago első érseke palotájának megtekintése. Vacsora, szállás Portoban.

7. nap –Porto – Sintra- Cabo da Roca- Estoril- Lisszabon- Budapest

Reggeli után a portoi városnézés folytatása. Ezután kisebb technikai szünetekkel utazás autóbusszal Portoból Lisszabonba. Útközben rövid informatív városnézés Sintra-ban, mely gyönyörű palotáival 1995 óta a Világörökség része. Évszázadokon keresztül volt a portugál királyi ház kedvelt nyári rezidenciája. Ezután fotóstop az európai szárazföld legnyugatibb pontján, Cabo da Roca-n. Azt követően utazás Estoril-on, a híres tengerparti üdülőhelyen át. Majd transzfer a reptérre. Elutazás Lisszabonból a TAP 1250-es járatával 00.25-kor. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálra április 25-én hajnali 5.00-kor.

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: Fatimában és Portoban középkategóriás, színvonalas 2-3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban (Fatimában a kegyhelyhez közeli szállodában)

Ellátás: a szállodákban félpanzió, a repülő fedélzetén pedig szolid ellátás van
Irányár: 290.000 Ft + belépők kb. 20-30 €    Jelentkezési határidő: január 10. 100.000 Ft/fő előleggel.

Egyágyas felár: 50.000 Ft

Az ár 1 db maximum 23 kg/fő feladott poggyászt+ kézipoggyászt tartalmaz.


-- Letöltés PDF formátumban --