Páratlan lehetőség – utazás Jordániába

Időpont: 2020. április 21-25.; illetve október 20-24.

Irányár: 280.000 Ft 

Bepillantási lehetőség a Machaerus-i ásatásokba

ELŐKÉSZÍTÉS ALATT!

 

Utazással együtt 5 nap, 4 éj

 

Program:

  1. nap: Budapest- Amman

Elutazás a menetrend függvényében Ammanba. Transzfer a szálláshelyre. Vacsora és szállás.

  1. nap: Amman, Jerash

Reggeli után ismerkedés Jordánia fővárosával, Ammannal, amely az ország kulturális és gazdasági központja. Látnivalói a Citadella, a jordán főváros egykori fellegvára, amelyben található a jordán régészeti múzeum, illetve a 8. század első felében épült Ummayyad Palota megtekintése. Majd a következő célpontunk Jerash, amely a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom időszakában volt. Látnivalói: erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, Római Színház, stb. Utazás Tall Mar Elias és Anjara érintésével a szállodába. Vacsora és szállás Ammanban.

  1. nap: Madaba, Nébó-hegy, Machaerus, Holt-tenger

Reggelit követően utazás Madaba-ba, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városába. A Szent György templomban lévő 1500 éves mozaiktérkép megtekintése, amely a Szentföld fontos helyeit mutatja be. Ezután utazás a szomszédos Nébó-hegyre, ahonnan Mózes a hosszú sivatagi vándorlás után az ígéret földjét megpillantotta. A hegy tetejéről nagyszerű panoráma tárul elénk a Holt-tengerre és tiszta időben még Jeruzsálemet is láthatjuk. Ezt követően felkeressük Machaerus-t, ahol egy magyar régész csoport Heródes egykori várának feltárásán dolgozik. Ez egy történelmi hely, de ma már zarándokhely is egyben, mint Keresztelő Szent János vértanúságának a helyszíne. Ezután fürdési lehetőség a Holt-tengerben, amely a Föld legmélyebb pontja. A nagy sótartalmú és ásványi anyagokban gazdag vízben az ember csak lebeg. Vacsora és szállás itt a Holt-tengernél.

  1. nap: Petra

Továbbutazás Petraba, a Nabateusok kétezer évvel ezelőtti székhelyére, amely a „Rózsaszín Város” néven is ismert. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek, barlangok között gyalog, lóháton, vagy lovaskocsin ismerkedhetünk meg az egyedülálló látvánnyal. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai, színháza és kincstára ebben a varázslatos természeti környezetben egyedülálló komplexumot alkotnak. Vacsora és szállás mint előző este.

  1. nap: Hazautazás

Reggelit követően hazautazás a menetrend függvényében.

 

Szolgáltatások:

 

Szállás, elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Irányár: 280.000 Ft + 10 kg-os feladott csomag ára (irányonként kb. 5000 Ft) + kötelező belépők (115 $)

A részvételi díj tartalmazza a 4 éjszakai szállás, a repülőjegy, illetve az autóbusz költségeit, az adókat, a fentiek során felsorolt valamennyi programon való részvételt, a magyar beszélő helyi idegenvezető és a lelki vezető költségeit, valamint a vízumdíjat és egy kis üveg vizet minden napra.

Egyágyas felár: 60.000 Ft

 

Az útlevélnek a kiutazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


-- Letöltés PDF formátumban --