Dél- Kelet Lengyelország gyöngyszemei

Utazási időpont: 2019. szeptember 9-11.

Irányár: 48.000 Ft + belépők 

Wadowice – Krakkó – Zakopane

 

Utazással együtt 3 nap 2 éjszaka

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetővel
Útvonal: Parassapuszta-Besztercebánya-Árva völgye- Chyzne-Krakkó -Zakopane és vissza

 

PROGRAM:

1. nap: Wadowice-Krakkó

A busz reggel Dabasra áll ki. Utazás Parassapusztán át Szlovákiába, Árva érintésével Chyzne határátkelőn Wadowicebe, a pápa szülővárosába, ahol a Pápát keresztelték, elsőáldozó volt és püspökként, majd pápaként is meglátogatta a várost. Majd a pápa szülőházának megtekintése kívülről. Azt követően lehetőség nyílik a híres „pápai krémes” kóstolására. Érkezés az esti órákban Krakkóba. Vacsora, szállás itt.

2. nap: Krakkó

Reggeli után helyi idegenvezetővel történő városnézés során ismerkedhetnek meg utasaink Dél-kelet Lengyelország 750. 000 lakosú városával, a lengyel királyok egykori fővárosával: Rynek Glówny, Közép-Európa legnagyobb piactere, melyet pompás paloták, műemlék házak kereteznek. Reneszánsz stílusú Posztócsarnok (Sukkienice), a gótikus Mária templom, Európa legértékesebb, hársfából faragott gótikus szárnyas oltárával, a 600 éves Jagello Egyetem és a Wistula fölé magasodó Wawel épületegyüttese. A délutáni órákban az újonnan épült Isteni irgalmasság bazilikája, a Magyar Szentek kápolnája, a benne található mozaikkép megtekintése. Azt követően a II. János Pál Centrumot keressük föl, amit 2013-ban adtak át, amely a „nagy pápa” életének főbb állomásait mutatja be, valamint a kupola alatti mellékoltárok világhírű Mária búcsújáróhelyeket örökítenek meg. Szállás, mint előző nap.

3. nap: Zakopane
Reggeli után utazás a páratlan szép vidéken át Zakopanéba, a lengyel Tátra fővárosába. Látnivalói: Fő utca (Krupowka), séta a Regle-n vagy idő függvényében felvonóval kirándulás a Gubalówkara, majd a Fatimai Szűzről elnevezett templom. Rövid szabadidő a zakopane-i piacon, amelynek forgataga magával ragadja a vásárlókat. Visszaindulás kb. 15 órakor, érkezés a szervezés helyére az esti órákban.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: Krakkóban középkategóriás szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió

Irányár: 48.000 Ft + belépők (amely tartalmazza a szállást, a félpanziós ellátást, az utazás költségeit, valamint a csoportkísérő idegenvezető és a krakkói helyi idegenvezető költségeit is)

A részvételi díj zárt csoport esetén érvényes.

 

Jelentkezni 20.000 Ft előleggel lehet. A részvételi díj fennmaradó részét indulás előtt 1 hónappal szükséges befizetni.

 

 

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --