Dél-Cseh várak és kastélyok

Időpont: 2019. augusztus 27-29. 

Irányár: 68.000 Ft

Mária Taferl-i zarándoklattal

 

Utazással együtt: 3 nap, 2 éjszaka

Utazás: megbízható, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

 

P r o g r a m:

 

  1. nap: Brno, Třeboň, České Budĕjovice

Találkozás reggel 6 órakor a szervezés helyén, Dunaszerdahelyen. Utazás kisebb technikai szünetekkel. Útközben rövid, informatív városnézés Brno-ban, amely Csehország második legnagyobb városa, Morvaország fővárosa. Számtalan látnivalójával vonzza a látogatókat: Szent Jakab templom, kapucinus templom, Városháza, Péter-Pál székesegyház. Majd továbbutazás Třeboň-ba. Városnézés a középkori cseh városépítészet remekében. Azt követően továbbutazás České Budĕjovice-be. Vacsora, szállás itt.

 

  1. nap: České Budĕjovice, Hluboka, Holašovice

Reggeli után városnézés Dél-Csehország központjában, a Budweiser sörről híres České Budĕjovice-ban. A város főterét gyönyörű „lábasházak” övezik. A városnézés után sörgyárlátogatás és sörkóstolás.  Azt követően továbbutazás, látogatás a windsori királyi rezidencia mintájára átépített Hluboka-i kastélyban. Majd utazás Holašovice-be, amely České Budějovice-től kb. 20 km-re található Nyugatra. Az itt található úgynevezett parasztbarokk stílusú épületegyüttes a 19. század hetvenes éveiben épült, és egy egységet alkot, melyet 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

  1. nap: Česky Krumlov, Linz, Maria Taferl

Reggelit követően a cseh városok „gyöngyszeme”, Česky Krumlov felfedezése: séta a Moldva kanyarulata által körülölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg hercegek egykori palotájának, kertjének megtekintése. A város Csehország (Prága után) második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Majd utazás Ausztrián át. Határátkelés után első utunk Linz-be vezet. A régi és az új dóm megtekintése. A régi dómban volt karnagy a világhírű zeneszerző és orgonista, Anton Bruckner. Ezt követően utazás Maria Taferl-be Artstetten érintésével. Itt nyugszik Ferenc Ferdinánd főherceg, a szarajevói merénylet áldozata és felesége, Chotek Zsófia. Azt követően látogatás Maria Taferl-ben, Ausztria második legnagyobb zarándokhelyén. A barokk templom fő ékessége a méltán híres Piéta szobor (szentmise). Érkezés a szervezés helyére az esti órákban Dunaszerdahelyre.

 

 

Szállás, elhelyezés: České Budĕjovice-ben középkategóriájú szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
Ellátás: félpanzió

Irányár: 68.000 Ft

Egyágyas felár: 10.000 Ft

Az ár 40 fizető utas esetén érvényes.

Jelentkezni 20.000 Ft előleggel lehet. Hátralék befizetése indulás előtt legkésőbb 30 nappal.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

 

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --