Dél-Cseh várak és kastélyok

Időpont: 2020. április 30 – május 3.

Irányár: 90.000 Ft

Sasvári és Mária Taferl-i zarándoklattal

 

 

Utazással együtt: 4 nap, 3 éjszaka

Utazás: megbízható, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

 

P r o g r a m:

  1. nap: Sasvár, Třeboň, České Budĕjovice

Találkozás reggel Budapesten. Utunk első állomása a Nyitra megyei pálos kegyhely, Sasvár, amelyet az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok tartottak fenn. A méltán híres Pieta kegyszobor megtekintése, majd szentmise. Ezt követően kisebb technikai szünetekkel utazás Třeboň-ba. Városnézés a középkori cseh városépítészet remekében. Majd továbbutazás České Budĕjovice-be, vagy környékére. Vacsora, szállás itt (3 éj).

 

  1. nap: České Budĕjovice, Česky Krumlov

Reggeli után városnézés Dél-Csehország központjában, a Budweiser sörről híres České Budĕjovice-ban. A város főterét gyönyörű „lábasházak” övezik. A városnézés után sörgyárlátogatás és sörkóstolás (fakultatív alapon). Délután a cseh városok „gyöngyszeme”, Česky Krumlov felfedezése: séta a Moldva kanyarulata által körülölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg hercegek egykori palotájának, kertjének megtekintése. A város Csehország (Prága után) második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

  1. nap: Hluboka, Holasovice

Reggelit követően látogatás a windsori királyi rezidencia mintájára átépített Hluboka-i kastélyban, melyhez kisvonattal utazva, vagy gyalog lehet felsétálni. A domb tetején épült gyönyörű környezetben lévő, csodálatos parkkal körülvett fehér falú, romantikus kastély megtekintése. Majd utazás Holašovice-be, amely České Budějovice-től kb. 20 km-re található Nyugatra. Az itt található úgynevezett parasztbarokk stílusú épületegyüttes a 19. század hetvenes éveiben épült, és egy egységet alkot, melyet 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

  1. nap: Linz, St Florian, Maria Taferl

Reggelit követően utazás Ausztriába. Határátkelés Linz-nél, ahol autóbuszos városnézés keretében ismerkedés Felső-Ausztria székhelyével. Útközben látogatás St. Florianban, ahol a barokk kolostort és templomot tekinthetjük meg. Az Ágoston-rendi apátságot 1071-ben alapították Szent Flórián sírhelye fölé. Azt követően látogatás Maria Taferl-ben, Ausztria második legnagyobb zarándokhelyén, a híres barokk templom megtekintése (szentmise). Érkezés a szervezés helyére az esti órákban.

 

Szállás, elhelyezés: České Budĕjovice-ben, vagy környékén középkategóriájú szállodában, 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban
Ellátás: félpanzió

Irányár: 90.000 Ft

Egyágyas felár: 20.000 Ft

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --