Az osztrák Dunakanyar híres kolostorai

Időpont: 2020. július 27-30.

Részvételi díj: 105.000 Ft + belépők + utasbiztosítás (napi 500 Ft/fő)

 

Maria Taferl-i zarándoklattal

 


Utazással együtt 4 nap, 3 éjszaka

Utazás: megbízható, kényelmes, légkondicionált autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel

 

P r o g r a m:

  1. nap: Klosterneuburg

Találkozás reggel a szervezés helyén. Utazás kisebb technikai szünetekkel Bécs érintésével Klosterneuburgba, a vidék műemlékekben leggazdagabb, legszebb városába. Híres látnivalója az Ágoston-kanonok-rendi templom és kolostor (szentmise). A hatalmas épületegyüttes a századokon át egymást követő építészeti stílusok valóságos múzeuma. Vacsora és szállás Krems-ben vagy környékén.

  1. nap: Krems, Dürnstein, Göttweig

Reggeli után a Bécsi-erdőből eredő folyócska nevét viselő, festőien szép várost, Krems-t fedezzük fel. A Wachau kapujaként ismert település hírnevét nemcsak műemlékekben gazdag óvárosának és a természeti szépségekben is bővelkedő osztrák Dunakanyarnak köszönheti, hanem híres szőlőtermelő vidék is. Majd a romantikus és parányi Dürnstein-ben folytatjuk Duna-menti programunkat. A több osztrák filmforgatás helyszíneként szolgáló város templomai, zegzugos kis utcái és a Dunapartig lehúzódó városfalai maradandó élményt nyújtanak. Majd látogatás a Göttweig-domb magas platójára épült híres Göttweig-i bencés apátság monumentális épületegyüttesénél (szentmise). Legértékesebb részei a gazdagon díszített barokk apátsági templom, valamint a kolostor csodálatos szépségű Császár-lépcsője és dísztermei. Vacsora, szállás mint előző nap.

  1. nap: Artstetten, Maria Taferl

Reggelit követően utazás Artstetten-be. Itt nyugszik Ferenc Ferdinánd főherceg, a szarajevói merénylet áldozata és felesége, Chotek Zsófia. A gyönyörű ősfás parkkal körülvett Artstetteni kastély megtekintése, amely  1823-ban került a Habsburg-család birtokába. Azt követően látogatás Maria Taferl-ben, Ausztria második legnagyobb zarándokhelyén. A barokk templom fő ékessége a méltán híres Piéta szobor (szentmise). Vacsora és szállás, mint előző nap.

  1. nap: Melk

Reggeli után utazás az alsó-ausztriai Melkbe, ahol megtekintjük a híres bencés apátságot, amit közel ezer éve bencés szerzetesek tartanak fenn. Ez a méreteiben is lenyűgöző barokk épületegyüttes a Duna fölé magasodó sziklateraszon épült. Látogatást teszünk a múzeumban, amely a bencés rend ezer éves történetét mutatja be. Ezt követően megtekintjük a méltán híres könyvtárat (kb. 90.000 kötettel és 1500 kézirattal, 1000 ősnyomtatvánnyal), melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Wachau-ra. Ezután a Szent Péter és Pál nevét viselő apátsági templomot keressük fel (szentmise). Majd kisebb technikai szünetekkel hazautazás. Érkezés a szervezés helyére az esti órákban.

 

Szállás, elhelyezés: 3 éj Krems-ben, vagy könyékén középkategóriás, színvonalas szállodában, 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban
Ellátás: félpanzió (vacsoránál a víz 1 €/fő, amelyet a helyszínen kell fizetni)

Részvételi díj: 105.000 Ft + belépők + utasbiztosítás (napi 500 Ft/fő)

Az ár minimum 40 fő esetén érvényes.

Egyágyas felár: 30.000 Ft

 


-- Letöltés PDF formátumban --