AZ EZERARCÚ BALKÁN

Utazási időpont: 2020-ban zárt csoportok részére

Utazással együtt 5 nap, 4 éj

Irányár: 87.500 Forint

Medjugorje-i zarándoklattal

Utazással együtt 5 nap, 4 éj

Utazási időpont: 2020-ban zárt csoport részére

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal

PROGRAM:

1.               nap: Szarajevó

Indulás a szervezés helyéről kora reggel. Utazás rövid technikai szünetekkel Udvar- Eszék- Doboj- Zenica útvonalon Szarajevó-ba. Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában. Szarajevó volt a helyszíne az 1914. június 28-án történt merényletnek, mely kioltotta Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös életét. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal, mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az ideérkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezetek között válogathatnak a látogatók. Vacsora, szállás itt.

2.               nap: Mostar

Reggelit követően a vadregényes Neretva- folyó völgyén átutazva érkezünk meg Mostarba, amely Bosznia legkeletiesebb városa. Séta az ódon hangulatú óváros keskeny sikátoraiban, az újjáépített Öreg híd megtekintése, amely a Világörökség része, története összenőtt a városéval. A keleties bazárok színesen csillogó portékái, a Neretva türkizkék színe, az ősi mecsetek látványa örök emlék a látogatók számára. Majd utazás Medjugorje-ba, vacsora és szállás itt (3 éj).

3.                nap: Medjugorje

Reggeli után zarándokprogramok a híres Mária jelenések helyszínén: szentmise, Jelenési Hegy, keresztút a Križevacon. Részvétel az esti szentmisén és imaprogramon.

4.               nap: Dubrovnik

Reggeli után utazás egész napos városnézés helyi idegenvezetővel Dubrovnikban, az Adriai-tenger keleti partjainál fekvő, várfalakkal övezett városban. Dubrovnik, ősi nevén Raguza, évszázadokon át a legjelentősebb gazdasági és kulturális központ volt. Mára a város az egyik legnevezetesebb idegenforgalmi központtá vált, a műemlékek városának is nevezik, mivel múzeumok, kincstárak, pazar díszítésű paloták és életteli szűk kis utcácskák találhatók itt. Visszaérkezés az esti međjugorjei szentmisére.

5. nap: Hazautazás

Reggeli az utolsó szolgáltatás. Hazautazás kisebb technikai szünetekkel. Útközben rövid informatív városnézés Split-ben, Dalmácia fővárosában. Itt építette fel Diocletianus római császár hatalmas méretű palotáját. Split középkori óvárosa tulajdonképpen a palota belsejébe épült, jórészt a palota köveiből. Egyedülálló élményt jelent az óvárosban sétálni, ahol a sikátorok világában lépten-nyomon előbukkannak az egykori császári palota maradványai. 1979-ben az UNESCO a belvárost a világörökség részévé nyilvánította. Érkezés a szervezés helyére a késő esti órákban.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: középkategóriás, színvonalas szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió          

Irányár: 87.500 Forint

Egyágyas felár: 20.000 Forint

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

 


-- Letöltés PDF formátumban --