Az Adria parti Itália

Időpont: 2020. április 20-24.

Irányár: 135.000 Ft   

Ferrara- Ravenna- San Marino- Loreto- Bologna

 

Utazással együtt: 5 nap, 4 éjszaka

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel

 

PROGRAM:

  1. 1.               nap: Ferrara- Ravenna

Indulás a szervezés helyéről kora reggel. Utazás Szlovénián át végig autópályán rövid technikai szünetekkel (kb. 800 km). Útközben rövid látogatás Ferrara városában, melynek reneszánsz történelmi városközpontja és a Pó torkolata a Világörökség részét képezi. Séta keretében ismerkedés a várossal: a Castello Estense, várárokkal körbevett épülete, valamint a San Giorgo katedrális megtekintése. Továbbutazás, az esti órákban érkezés Ravennába, a mozaikok városába. A látnivalókban és műemlékekben gazdag város kora középkori műemléképületeivel azok közé az olasz városok közé tartozik, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni, mivel átfogó áttekintést nyújt a kora középkor művészetéről. Vacsora, szállás Ravennában vagy környékén (1 éj).

2. nap: Ravenna – San Marino

Reggeli után egész napos városnéző séta keretében ismerkedés a nagy múltú város látnivalóival, híres épületeivel, templomaival: San Vitale és Sant’ Apollinaire-templomok csodálatos bizánci mozaikokkal, Battistero Neoniano, mely eredetileg antik római fürdő volt, a Piazza del Popolo, mely a velencei uralom korszakának emlékét őrzi. Ravennában nyugszik Galla Placídia császárnő, Teodorik, a vizigót uralkodó, s nem utolsósorban a nagy író és költő, Dante Alighieri. Majd utazás Európa egyik legkisebb államába, San Marinoba. Földünk legrégebbi demokratikus államát a IV. században alapították és csaknem 1700 éve ragaszkodik függetlenségéhez. A Titano-hegy tetején és annak tövében meghúzódó kicsiny köztársaság joggal büszke múltjára. Séta a sziklákra épült, festői szépségű városkában. Továbbutazás, vacsora és szállás Loreto-ban vagy környékén (2 éj).

(Ravenna-Loreto: kb. 180 km).

3. nap: Loreto

Reggelit követően az egész napot Loretoban töltjük. Az Adriai-tenger partja közelében egy dombra épült kis város a XIV. század óta Itália leglátványosabb és legjelentősebb zarándokhelye. A település nevezetessége, hogy a hagyomány szerint Szűz Mária házát Ephesosból ide repítették az angyalok az éj leple alatt. XV. Benedek pápa az it található Szűz Mária kegyszobrot 1920-ban megáldotta és a pilóták védőszentjévé tette. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, vacsora.

4. nap: Bologna

Reggelit követően utazás Bologna-ba. A város Emilia-Romagna tartomány székhelye, ősi egyetemi központ, az árkádok városa. Itt nyugszik Szent Domonkos, a Domonkos rend alapítója. A város nevezetességeinek megtekintése: Piazza Maggiore, Neptun kút, San Petronius bazilika, ferde tornyok. Vacsora és szállás Bologna-ban.

5. nap: Hazautazás

Reggeli az utolsó szolgáltatás. Non-stop hazautazás Olaszországon és Szlovénián át (kb. 780 km). Útközben rövid shoppingolási lehetőség. Érkezés a szervezés helyére a késő esti órákban.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: 1 éjszakai szállás Ravennában vagy környékén, 2 éjszaka Loreto-ban vagy környékén. illetve 1 éj Bologna-ban középkategóriájú szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió

Irányár: 135.000 Ft (Az ár minimum 40 fő esetén érvényes.)

Egyágyas felár: 30.000 Ft

 

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --