Ausztria gyöngyszemei

Utazás időpontja: 2019. július 29-augusztus 1.

Irányár: 99.000 Ft + belépők (kb. 30 €) + utasbiztosítás (500 Ft/fő/nap)

 Mariazelli zarándoklattal

Utazással együtt 4 nap, 3 éjszaka

Utazás: megbízható, kényelmes autóbusszal

 

P R O G R A M:

1. nap: Maria-Schutz, Mariazell

Találkozás reggel a szervezés helyén. Utazás Sopronon keresztül. Útközben rövid pihenő Alsó-Ausztria ismert zarándokhelyén, Maria–Schutz-ban. A kegyhelyet és kegytemplomot passzionista szerzetesek tartják fenn. Érkezés délutáni órákban a mariazelli szálláshelyre. Vacsora, szállás.

 

2. nap: Mariazell, Admont

Reggelit követően ismerkedés Mariazellel, a híres steyrmark-i búcsújáróhellyel: Kegytemplom, Kincstár és a Mechanische Krippe megtekintése, keresztút. Ezt követően elutazás Admontba, ahol a bencés kolostort, Steiermark legrégebbi, 1074-ben alapított kolostorát tekintjük meg. Könyvtára a világ legnagyobb kolostorkönyvtára. Majd utazás a Salzburg környéki szálláshelyre, vacsora (2 éjszaka).

 

3. nap: Hallstatt- Bad Ischl, St Wolfgang

Egész napos kirándulás Salzkammergut környékén, melynek gyöngyszeme Hallstatt. Sétánk során felfedezzük a kisváros festői és romantikus környezetét, valamint megtekintjük a főterét, amelyet „az osztrák városok mesekönyvének legszínesebb lapja”-ként is említenek. Továbbutazás az egykori császári fürdővárosba, Bad Ischlbe, séta a folyóparti biedermeier stílusú Kaiservillához, melyet Ferenc József császár az édesanyjától kapott nászajándékba. Ebben a városban töltötte életének utolsó éveit Lehár Ferenc. Ezt követően St. Wolfgang megtekintése, amely a tóvidék egyik leglátogatottabb települése. Sétáló utcája mesebeli házacskáival, festett-cizellált szállodáival vonzza a turistákat. Legfőbb látványossága a búcsújáró plébániatemplom, ahol a világhírű Pacher szárnyas oltár található. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

4. nap: Salzburg

Délelőtt városnézés Salzburgban, Európa egyik legszebb városában, amely a sebes sodrású Salzach folyó partján terül el. „Észak Rómája” –ként is említik a várost, a több mint 1000 évig önálló, független egyházi államot. Derűt sugárzó barokk pompáját mintha közvetlenül Itáliából hozták volna az Alpok lábaihoz az egykori kiváló ízlésű hercegérsekek. Látnivalói: Dóm, Ferences templom, Mozart szülőháza, Mirabell kastély és parkja. Indulás a déli órákban, hazautazás kisebb technikai szünetekkel. Érkezés az esti órákban a szervezés helyére.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: Mariazell központjában templom melletti 3 csillagos szállodában és Salzburg környékén, Eugendorf-ban családias panzióban, 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió

Irányár: 99.000 Ft + belépők (kb. 30 €) + utasbiztosítás (500 Ft/fő/nap)

Egyágyas felár: 10.000 Ft

 

Jelentkezni 30.000 Ft előleggel az irodában lehet. Az út hátralévő részét indulás előtt 1 hónappal kell befizetni.


-- Letöltés PDF formátumban --