A MEGUNHATATLAN SALZKAMMERGUT

Utazási időpont: 2020-ban zárt csoportok részére

Irányár: 88.000 Ft + belépők (kb. 30 Euro)

Altöttingi zarándoklattal

 

Utazási időpont: 2020-ban zárt csoportok részére

Utazással együtt: 4 nap, 3 éjszaka

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetővel

 

PROGRAM:

1. nap – Mondsee

Találkozás a szerveszés helyén a kora reggeli órákban. Utazás Ausztriába kisebb technikai szünetekkel. Érkezés a környék legszebb tavához, a Mondseehez, ugyanazt a nevet viseli a városka, mely elsősorban a főtéren található mesebeli házacskáival és templomában látható képzőművészeti kincsekkel vonzza a látogatókat. Vacsora, szállás Salzburg környékén.

 

2. nap   Hallstatt- Bad Ischl, St Wolfgang

Egész napos kirándulás Salzkammergut környékén, melynek gyöngyszeme Hallstatt. Sétánk során felfedezzük a kisváros festői és romantikus környezetét, valamint megtekintjük a főterét, amelyet „az osztrák városok mesekönyvének legszínesebb lapja”-ként is említenek. Továbbutazás az egykori császári fürdővárosba, Bad Ischlbe, séta a folyóparti biedermeier stílusú Kaiservillához, melyet Ferenc József császár az édesanyjától kapott nászajándékba. Ebben a városban töltötte életének utolsó éveit Lehár Ferenc. Ezt követően St. Wolfgang megtekintése, amely a tóvidék egyik leglátogatottabb települése. Sétáló utcája mesebeli házacskáival, festett-cizellált szállodáival vonzza a turistákat. Legfőbb látványossága a búcsújáró plébániatemplom, ahol a világhírű Pacher szárnyas oltár található. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

3. nap – Altötting

A napot Bajorország legismertebb búcsújáróhelyén, Altöttingben töltjük, melynek története a XV. századig nyúlik vissza. Szentmise a Kegytemplomban, majd a Szent Fülöp­ és Szent Jakab plébániatemplomok, valamint a XX. század szentjének, Konrád testvér templomának a megtekintése. Délután fakultatív panoráma körkép megtekintése amely Jézus szenvedéstörténetét örökíti meg. Vacsora, szállás mint előző nap.

 

4. nap – Salzburg

Délelőtt városnézés Salzburgban helyi idegenvezetővel, Európa egyik legszebb városában, amely a sebes sodrású Salzach folyó partján terül el. „Észak Rómája” –ként is említik a várost, a több mint 1000 évig önálló, független egyházi államot. Derűt sugárzó barokk pompáját mintha közvetlenül Itáliából hozták volna az Alpok lábaihoz az egykori kiváló ízlésű hercegérsekek. Látnivalói: Dóm, Ferences templom, Mozart szülőháza, Mirabell kastély és parkja. Hazautazás 14 óra körül kisebb technikai szünetekkel, érkezés az esti órákban a szervezés helyére.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: középkategóriás panzióban, 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió

Irányár: 88.000 Ft + belépők (kb. 30 Euro)

 

Az ár 40 fő fizető utas esetén érvényes!

 

 

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --