A Felvidék történelmi városai SELMECBÁNYA-KÖRMÖCBÁNYA

Időpont: 2019. május 10.

Irányár: 9.500 Ft

 

Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetővel

 

PROGRAM:

 

Találkozás reggel a szervezés helyén. Utazás kisebb technikai szünetekkel.

Selmecbánya előtt fekszik Svaty Antol/ Szentantal/, melynek fő látványossága kastélya, mely régi berendezésével, mennyezetfreskójával és máig működő orgonájával tett szert hírnévre. A kastélynak 365 ablaka, 4 szárnya, 12 kéménye, 52 szobája van.

Majd érkezés a 10.000 lakosú Selmecbányára, a híres bányavárosba. A teraszosan épült város 1000 m magas hegyek közötti katlanban fekszik. A városka belterülete védett műemlék, az UNESCO Természet– és Kulturális Örökségének része. Városnézés: a XIV. sz.-i Városháza, a Bányamúzeum, amely a Bányatörvényszék egykori palotájában kapott helyet, Mária Terézia alapította Akadémia épületei és az azt körülvevő botanikus kert, gótikus Szent Katalin templom – üvegtábláit magyar felirat díszíti.

Mikszáth Kálmán számos elbeszélése játszódik Selmecen.

 

Körmöcbánya nem csak csodálatos épségben megmaradt középkori bányaváros, híres búcsújáró hely is, itt található a 13. századi eredetű ferences templom, benne a Lorettói kápolna, egy különleges, 1750 körül festett Mária-képpel. Ugyancsak nagyon szép a 13. századi a Szent András körtemplom, amely a vár egyik régi körbástyájában van. Ez volt a vár eredeti temploma. A városi múzeum a helyi bányászat és pénzverés történetéből nyújt gazdag ismertetést, messze földön híres a város pénzverdéje, ahol 700 éve verik folyamatosan az érméket.

 

Hazautazás. Érkezés a szervezés helyére az esti órákban.

 

Irányár: 9.500 Ft

 

Az ár 40 fő fizető utas esetén érvényes.

 

 

 

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!


-- Letöltés PDF formátumban --